Werken als een Paard - Parcours

Sport Awards Rotterdam

3 apr, 2024

Eens per jaar worden de Sport Awards Rotterdam georganiseerd in samenwerking met Gemeente Rotterdam, Rotterdam Sportsupport, Rotterdam Topsport en Sportbedrijf Rotterdam. Er gebeurt veel op het gebied van sport in de stad en de nominaties voor deze awards zijn daar een mooie afspiegeling van. Zo zijn er acht categorieën waarin een prijs wordt uitgereikt. We zijn heel trots dat Werken als een Paard dit jaar werd genomineerd door de jury voor de “Meer dan Sport Award”!

Deze award is voor verenigingen, organisaties en personen die mensen op een andere manier in aanraking brengen met sport en zo van extra betekenis zijn voor Rotterdammers. We zijn natuurlijk ontzettend vereerd met de nominatie. Sinds 2013 zet Werken als een Paard zich in voor Rotterdamse kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Dit doen we door verschillende sociaal-maatschappelijke projecten te organiseren voor basisschoolleerlingen uit Rotterdamse focuswijken, het speciaal onderwijs, kinderen met een beperking, kinderen die in de crisisopvang verblijven of ambulante jeugdzorg krijgen en kinderen die zijn gevlucht. Tijdens deze projecten zetten we (paarden)sport in om kinderen in beweging te brengen en voor hen bereikbare doelen te behalen. Met al onze projecten willen we de wereld van deze kinderen vergroten en ze zelf hun plek in die wereld laten ontdekken.

Op 19 januari vond de prijsuitreiking plaats in Theater Zuidplein. Het hele team van Werken als een Paard was aanwezig en de zaal zat helemaal vol. De avond was prachtig verzorgd en alle genomineerden waren stuk voor stuk inspirerend. Na de hele avond in spanning te hebben gewacht was het moment daar. Van alle genomineerden was in de loop naar de uitreiking een korte video gemaakt om een beter beeld van hen te scheppen. Voor onze video zijn ze langs geweest bij Rijvereniging de Hazelaar voor Werken als een Paard Speciaal Onderwijs. De video is hieronder te bekijken. Het aftellen begon, iedereen zat op het puntje van zijn stoel en … We hebben de award gewonnen! We zijn erg dankbaar voor deze prijs en de waardering voor onze projecten. We hebben het gevierd met een glaasje champagne en gaan nu natuurlijk weer gewoon door met het organiseren van onze projecten. De prijs heeft een mooi plekje gekregen en herinnert ons aan alle kinderen voor wie we het doen.

We willen iedereen bedanken die op ons heeft gestemd!

Lees hier ook het krantenartikel van Rotterdam Rijnmond. 

Bekijk hieronder het filmpje van de nominatie.