Vakantie­school Hoge Veluwe

Werken als een Paard - Hoge Veluwe

In 2018 zijn we gestart met een pilot van onze Vakantieschool in Nationaal Park de Hoge Veluwe. Dit is zo goed ontvangen dat het nu een vast project is binnen Werken als een Paard. Sindsdien zijn we elke zomervakantie een dag te vinden in dit prachtige stuk natuur met een groep kinderen uit de crisisopvang.

Waterbeestjes

Waar de zomervakantie voor kinderen vaak een tijd vol avontuur, zon en vrijheid is, is dit niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Kinderen die in een crisisopvang zitten of ambulante jeugdzorg krijgen zijn vaak met hele andere dingen bezig. Terwijl het voor deze kinderen misschien wel het belangrijkste is om even weg te kunnen uit de dagelijkse verplichtingen. Met onze Vakantieschool willen we ze een ontspannen en onbezorgde dag aanbieden waarin genoeg te leren valt. Zo trekken de kinderen erop uit met een natuurgids. Tijdens de wandeling leren ze van alles over de natuur. Ze gaan bijvoorbeeld op zoek naar waterbeestjes en krijgen uitleg over de dieren die in het bos leven. Daarnaast is er ruimte voor een speurtocht, andere spelletjes en een uitgebreide lunch. Niemand hoeft zich te vervelen.

Vrijheid

We hebben bij deze Vakantieschool specifiek gekozen voor De Hoge Veluwe als decor. Dit is een heel andere omgeving dan de stad waar de kinderen in opgroeien. Hier kunnen ze de hele dag buiten spelen met de mogelijkheid nieuwe dingen te ontdekken. De natuur geeft een bepaalde vrijheid. Je mag in bomen klimmen en rondrennen, je kan bijna niks fout doen.

Vakantiegevoel

De grootte van de groepen ligt vaak tussen de 12 en 30 kinderen, afhankelijk van het aantal kinderen dat in de crisisopvang verblijft. Samen met begeleiders vanuit de opvang en vrijwilligers vanuit Werken als een Paard en De Hoge Veluwe zorgen we dat de kinderen een echt vakantiegevoel krijgen. Inclusief gevulde rugzak met cadeautjes voor onderweg.

Werken als een Paard - Hoge Veluwe
Werken als een Paard - Hoge Veluwe
Werken als een Paard - Hoge Veluwe

Het project is te volgen op social media:
Instagram / Facebook via @werkenalseenpaard