Parcours

Werken als een Paard - Parcours

In aanloop naar het EK paardrijden in 2019 is er een mini-hindernis springparcours ontwikkeld voor kinderen. Dit werd tijdelijk in wedstrijdvorm aangeboden aan basisscholen en de uiteindelijke finale vond plaats in Ahoy. Dit was een enorm succes. Ruim 5.000 kinderen hebben hieraan deel genomen. Dankzij dit grote succes is dit nu officieel een vierde project van Werken als een Paard geworden: Werken als een Paard, Parcours. Dit project bieden we in ieder geval tot en met 2023 aan in samenwerking met Sportbedrijf Rotterdam.

Beweging

Veel kinderen in Rotterdam bewegen onvoldoende. Met dit project willen we kinderen stimuleren om met plezier te bewegen. Zo komen verschillende sporttechnieken in dit parcours aan bod die overeenkomen met technieken uit de atletiek zoals sprinten en hordelopen. Het laat kinderen zien hoe leuk het kan zijn om aan (sport) competities mee te doen!

Uitdaging

De hindernissen zijn zo vorm gegeven dat ze precies lijken op de hindernissen die in de paardensport worden gebruikt. De kinderen starten zelf de klok door op een grote rode knop te drukken. Vervolgens rennen en springen ze zo snel ze kunnen over het parcours om aan het einde de klok weer uit te zetten. Een snelle tijd is natuurlijk belangrijk om te winnen, maar net als in de paardensport wordt er ook gekeken naar afgetikte balken. Op deze manier worden de kinderen uitgedaagd om niet alleen snel te rennen maar ook te letten op hoe ze het parcours afleggen. Het competitie element is vriendelijk en vaak moedigt iedereen elkaar vanaf de zijlijn aan.

Werken als een Paard - Parcours

Finale-dag

Het parcours wordt in de vorm van clinics aan Rotterdamse basisscholen aangeboden. Daarnaast wordt er gekeken naar geschikte evenementen waar het hindernis-parcours kan worden ingezet binnen de stad Rotterdam. Het parcours zal tevens terug te vinden zijn op het CHIO Rotterdam en in ons programma ‘Werken als een Paard Vakantieschool’ en ‘Werken als een Paard Na School’.

Werken als een Paard - Parcours
Werken als een Paard - Parcours

Het project is te volgen op social media:
Instagram / Facebook via @werkenalseenpaard