Programma’s

Ons eerste project, de Vakantieschool voor kinderen uit Rotterdamse focuswijken, vond plaats in 2014. Dit was zo’n succes dat we ons aanbod hebben uitgebreid. Op dit moment bieden we zes verschillende programma’s aan waarmee we verschillende doelgroepen bereiken. Alle programma’s hebben met elkaar gemeen dat ze de wereld van kinderen vergroten.

Vakantie­school Manege

In de zomer­vakantie zijn we een week lang te vinden op de Rotterdamsche Manège. We trekken er elke dag op uit met een groep kwetsbare kinderen of kinderen die opgroeien in een uitdagende wijk in Rotterdam-Zuid. Voor veel van deze kinderen geldt dat ze hun wijk of woon­situatie niet vaak uitkomen. Er vinden tal van leuke activiteiten plaats om de zomer toch een tijd van plezier en vrijheid te maken.

Na school

Een ontwikkelings­traject voor basisschool­leerlingen uit Rotterdam-Zuid. Een heel schooljaar lang gaan de kinderen op excursie langs bedrijven, overheden en instellingen om hun wereld te vergroten. Ze doen kennis en vaardigheden op om later een gerichtere keuze te kunnen maken voor de toekomst.

Parcours

Veel kinderen in Rotterdam bewegen helaas onvoldoende, terwijl sporten ook juist heel leuk kan zijn. Werken als een Paard, Parcours is een uitdagend hindernis­parcours waar wedstrijd­elementen in zitten en behendigheid wordt getest. Dit parcours wordt o.a. ingezet tijdens gymlessen voor basisschoolleerlingen.

Vakantieschool De Maas

In de zomer­vakantie worden vaak reizen gemaakt, groot en klein. Dit geldt echter niet voor iedereen. Kinderen die in de crisis­opvang zitten of ambulante jeugd­zorg krijgen zijn vaak met hele andere dingen bezig. Werken als een Paard neemt deze kinderen een dag mee naar Roei- en Zeil­vereeniging De Maas om ze een ontspannen vakantie­dag aan het water te bezorgen.

Vakantieschool Hoge Veluwe

De zomer is voor veel kinderen een onbezorgde tijd vol vrijheid. Nu is dit helaas niet voor iedereen zo vanzelfsprekend. Kinderen die in een crisisopvang zitten of ambulante jeugdzorg krijgen zijn vaak met hele andere dingen bezig in de zomer. Werken als een Paard neemt deze kinderen een dag mee naar de Hoge Veluwe om ze alsnog een ontspannen en leuke vakantiedag te bezorgen.

Werken als een Paard - Speciaal onderwijs

Speciaal onderwijs

Gedurende een heel schooljaar lang nemen kinderen met een meervoudige beperking deel aan therapeutische paardrij­lessen. De effecten hiervan op deze kinderen zijn zo bijzonder om te zien. Met dit programma willen we elk kind de mogelijkheid geven om zich te ontwikkelen.

Werken als een Paard - Wetenschappelijk onderzoek

Wetenschappelijk onderzoek

We nemen een heleboel kinderen mee op pad binnen onze programma’s. Achter de schermen doen we veel onderzoek om onze programma’s continue te verbeteren en inzicht te krijgen in de effecten van wat we doen. Daarnaast stimuleren we ook weten­schappelijk onderzoek naar de effecten van therapie met inzet van paarden.