Vakantie­school Manege

Werken als een Paard - Vakantieschool

In 2013 is Werken als een Paard als vakantieschool project begonnen. Inmiddels hebben we meerdere projecten maar onze Vakantieschool bestaat nog steeds. Sindsdien zijn we elke zomervakantie te vinden op de Rotterdamsche Manège. Een week lang trekken we er elke dag op uit met een groep kwetsbare kinderen of kinderen die opgroeien in uitdagende wijken in Rotterdam-Zuid. Vooral voor deze kinderen is het belangrijk om hen af en toe uit de eigen omgeving te halen en hen een leuke dag te bezorgen. De grootte van de groep kinderen verschilt per doelgroep. Op deze manier kunnen we alle kinderen de individuele aandacht bieden die ze nodig hebben. Voor de kinderen uit de cirisopvang en kinderen uit het speciaal onderwijs hanteren wij bijvoorbeeld kleinere groepen.

Werken als een Paard - Vakantieschool

Programma

Een dag Vakantieschool begint met het ochtendprogramma. Hier krijgen de kinderen uitleg over dierverzorging, paarden en paardensport. Ook besteden we aandacht aan het leven met een beperking om het taboe wat daar nog vaak op rust te doorbreken. In het ochtendgedeelte zitten sociaal-emotionele oefeningen verwerkt. Daar waar mogelijk, verwerken we ook theater of een workshop in het programma. Dit verschilt per jaar en per doelgroep. In de middag lunchen we samen gezellig aan grote tafels waar pannenkoeken of duizenden soorten broodbeleg op tafel staan. Zelfs de lunch is een feestje! Na de lunch kunnen de kinderen verschillende dingen doen, van paardrijden tot springen over een hindernis parcours. Zelfs de paarden worden verwend met een zelfgemaakte paardentaart. Niemand komt iets te kort. Dit programma kan per doelgroep variëren.

Werken als een Paard - Vakantieschool

Doelgroepen

De Werken als een Paard Vakantieschool is er voor kinderen uit verschillende doelgroepen. Aanmelden kan uitsluitend via deelnemende scholen of instellingen.

  • Leerlingen van basisscholen uit uitdagende wijken op Rotterdam-Zuid.
  • Kinderen uit het speciaal onderwijs.
  • Kinderen die in de crisisopvang zitten of ambulante jeugdzorg krijgen.
  • Kinderen die naar Nederland zijn gevlucht of in schakelklassen zitten.

Voor al deze kinderen geldt: als je werkt als een paard, kun je veel bereiken. Ook met een beperking. We hopen ze een leuke en leerzame vakantiedag te bieden waarin plezier voorop staat. Aan het programma zijn voor de deelnemende kinderen geen kosten verbonden.

Werken als een Paard - Vakantieschool

Het project is te volgen op social media:
Instagram / Facebook via @werkenalseenpaard