Vakantie­school de Maas

Werken als een Paard - Vakantieschool

In 2021 zijn we gestart met een pilot van onze Vakantieschool bij de Koninklijke Roei- en Zeilvereeniging De Maas. Één van de oudste watersport verenigingen van Nederland. Alle betrokken partijen waren zo enthousiast dat we er een jaarlijks terugkerend Werken als een Paard project van hebben gemaakt. Komende zomer zullen we dus weer een dag aan het water te vinden zijn met een groep kinderen uit de crisisopvang.

Avontuur

In de zomervakantie worden vaak reizen gemaakt, groot en klein. Van een vakantie naar het buitenland tot een dagje strand in eigen land. Dit geldt echter niet voor iedereen. Kinderen die in de crisisopvang zitten of ambulante jeugdzorg krijgen zijn vaak met hele andere dingen bezig. In gesprekken met verschillende instellingen die zich met crisisopvang en jeugdzorg bezighouden kwam naar voren dat het voor de kinderen belangrijk is om ze af en toe uit hun eigen omgeving te halen voor een leuke ontspannen dag. Even weg uit de dagelijkse verplichtingen en op avontuur! Met onze Vakantieschool willen we deze kinderen een ontspannen en onbezorgde vakantiedag aanbieden waarin veel te ontdekken valt. 

watersport

De kinderen maken kennis met diverse watersport activiteiten. Zo mogen ze bijvoorbeeld meevaren in de Eresloep op de Rotte. Vanaf het water bezien lijkt de wereld heel anders. Of zelf de beginselen van het zeilen leren in kleinere zeilbootjes voor wie wil en durft. Aan de kade kunnen de kinderen een echte roeitraining volgen of zich uitleven op het springkussen.

vakantiegevoel

De grootte van de groep ligt tussen de 12 en de 30 kinderen, afhankelijk van het aantal kinderen dat in de crisisopvang verblijft. Samen met de begeleiders vanuit de crisisopvang en vrijwilligers vanuit Roei- en Zeilvereeniging De Maas en Werken als een Paard zorgen we dat de kinderen een mooie vakantiedag krijgen. Het water heeft een magische aantrekkingskracht en zorgt voor een echt vakantiegevoel. Met een grote bbq aan het einde van de dag is dit gevoel helemaal compleet.

Werken als een Paard - Vakantieschool
Werken als een Paard - Vakantieschool
Werken als een Paard - Vakantieschool

Het project is te volgen op social media:
Instagram / Facebook via @werkenalseenpaard