Werken als een Paard - Parcours

Kom jij ons team versterken?!

8 jul, 2021

Vrijwilligers
Binnen de projecten van Werken als een Paard is het van belang dat we elk kind de aandacht kunnen geven die nodig is. Dit kunnen we natuurlijk niet alleen. Samen met een groot team van vrijwilligers zorgen we dat in alle Werken als een Paard projecten genoeg aandacht is voor de kinderen. In de zomervakantie werken we bijvoorbeeld met een vast team van vrijwilligers om de Vakantieschool tot een succes te maken. Veel van deze vrijwilligers helpen al een aantal jaar mee. Daar zijn we ontzettend blij mee!

Maar ook binnen ons Speciaal Onderwijs programma bij Rijvereniging de Hazelaar werken we met een grote groep vrijwilligers. Deze kinderen hebben intensieve begeleiding nodig. Per kind zijn er vaak twee of in sommige gevallen zelfs drie begeleiders nodig. Ook hier hebben we inmiddels een fijne vaste groep vrijwilligers waarmee we samenwerken. Dit is extra belangrijk omdat deze kinderen gebaat zijn bij de regelmaat van een vaste begeleider gedurende het hele schooljaar. Op deze manier zien we dat er ook een band ontstaat waar beiden plezier aan beleven.

Kom jij ons team versterken?!
Inmiddels is Werken als een Paard Speciaal Onderwijs uitgebreid met maarliefst twee nieuwe groepen! Dat betekent dat er nu zes groepen kinderen wekelijks therapeutische lessen met inzet van paarden volgen op Rijvereniging de Hazelaar. Het is zo bijzonder om te zien hoe de kinderen en de paarden op elkaar reageren. Samen met de school en de vaste begeleiders stellen we voor elk kind een persoonlijk ontwikkelingsplan op waar we gedurende het schooljaar samen aan werken. Het is mooi om te zien dat dankzij de inzet van paarden grote en kleine stappen in deze ontwikkeling worden gemaakt. We zijn altijd op zoek naar leuke vrijwilligers die ons willen helpen, op dit moment met name op de maandagen. Lijkt het jou leuk of ken je iemand? Stuur dan een mail naar: info@werkenalseenpaard.nl of kijk op onze website onder het kopje Vrijwilligers.