Werken als een Paard - Parcours

Bijeenkomst Young ambassadors

8 jul, 2021

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat we afgelopen jaar druk bezig zijn geweest om een Comité van Aanbeveling op te zetten. We zijn erg blij dat dit nog steeds uitbreidt. Kijk voor de actuele stand van zaken op onze website. Naast dit Comité hebben we ook een Young Ambassadors groep opgericht die bestaat uit oud-deelnemers van een Werken als een Paard project. Wij zetten ons in voor jongeren, dan is het ook belangrijk dat we hun verhalen en tips aanhoren. En hoe bijzonder is het dat zoveel jongeren, zelfs na een aantal jaar, nog steeds zo enthousiast zijn over Werken als een Paard!

We vinden het belangrijk om te blijven ontwikkelen en groeien. Niet per se in grootte maar de diepte in. Kijken waar we onze projecten nog beter kunnen maken, waar we in kunnen ontwikkelen. Elk jaar leren we beter en beter hoe we de jongeren die meedoen aan een Werken als een Paard project kunnen ondersteunen. Dit lukt alleen maar door feedback uit de praktijk en samen evalueren. Het team van Werken als een Paard zit regelmatig met elkaar en met partners om de tafel om de voortgang te bespreken. Maar binnen onze projecten is het ook belangrijk om de jongeren zelf aan het woord te laten. Zij maken de projecten mee vanuit hun perspectief. En soms, jaren later zien ze opeens wat ze aan onze projecten hebben gehad. Dat ze een bepaalde studiekeuze hebben gemaakt omdat ze dankzij ons in aanraking zijn gekomen met een beroep waar ze het bestaan niet vanaf wisten. Of staan ze sterker in hun schoenen omdat ze angsten hebben overwonnen door gewoon te doén.

Samen met de Young Ambassadors gaan we in gesprek over hoe we met onze projecten jongeren nog beter kunnen helpen bij het maken van een studiekeuze of met hun persoonlijke ontwikkeling. De eerste bijeenkomst staat al gepland. We kijken er naar uit om iedereen weer terug te zien en te horen waar ze nu staan in hun leven. Dit is het begin van een mooie samenwerking. Ook de lijst met namen van de Young Ambassadors blijft groeien. Het actuele overzicht vind je op onze website.