Werken als een Paard - Parcours

Interview met Hatice, een young ambassador

8 jul, 2021

Werken als een Paard Na School bestaat alweer een flinke tijd, bijna 5 jaar! Dat betekent ook dat wij ondertussen al heel veel kinderen hebben mogen meenemen op avontuur in en om Rotterdam. Soms krijgen we nog berichtjes via social media van oud-deelnemers, daar worden we heel blij van! We horen graag hoe het iedereen vergaat, welke keuzes ze hebben gemaakt voor een vervolgopleiding of profiel en wat hun toekomst dromen zijn. Een tijdje geleden kregen we een heel enthousiast berichtje van Hatice via Instagram. Zij heeft mee gedaan aan Werken als een Paard Na School in 2017-2018. We vroegen haar of we haar mochten interviewen voor onze nieuwsbrief. Een terugblik op ons project door de ogen van een oud-deelnemer en ondertussen Young Ambassador.

Hi Hatice wat leuk om je weer te spreken, hoe gaat het nu met je?
Goed! Het was een beetje een gek schooljaar met online lessen enzo maar nu is het bijna zomervakantie gelukkig.

Ging dat een beetje, met die online lessen?
Dat ging op zich wel goed. We hadden alle lessen met Microsoft Teams. Dat werkt best handig, dan zie je de leraar in beeld en kan je de les volgen. Bij sommige lessen moest je zelf ook de camera aanzetten, zodat ze kunnen zien of iedereen aanwezig is.

Je zei dat je bijna je profielkeuze moet maken, weet je al wat je gaat kiezen?
Ik twijfelde tussen de profielen zorg en economie. Ik heb nu gekozen voor het profiel economie. Ik vind het kiezen alleen best moeilijk. Ik ben namelijk niet zo goed in kiezen. Op school besteden we in de lessen wel aandacht aan het kiezen van een profiel. Ik kijk zelf ook veel op youtube enzo om te zien wat mij leuk en interessant lijkt. Maar de lessen van Werken als een Paard hebben ook geholpen. Ik merk nu pas dat ik er zoveel van heb geleerd en aangezien ik nu een keuze moet maken heeft het me wel heel erg geholpen. Ik mis de lessen nog steeds haha.

Hoe hebben de lessen van Werken als een Paard je geholpen?
Je gaat bij al die bedrijven langs en zo kan je kijken wat je leuk of interessant vindt. Je ziet heel veel verschillende dingen en beroepen. Ik ging daardoor wel echt nadenken over wat ik leuk vond. Ik vond toen vooral de lessen bij bedrijven leuk, om te zien hoe het daar gaat en hoe ze daar werken. Hoe ondernemers het doen. Daarom heb ik uiteindelijk toch gekozen voor economie in plaats van zorg.

Praat je thuis ook over je profielkeuze?
Ja, vooral met mijn twee broers. Zij hebben dit allemaal al gehad, dus ik kan er ook van leren hoe zij het hebben aangepakt.

Heb je al een idee wat je later zou willen doen?
Niet precies, ik weet wel dat ik iets met ondernemen wil gaan doen.

Wat wilde je eigenlijk worden toen je begon met Werken als een Paard?
Volgens mij was dat iets in de zorg, verpleegkundige of dierenarts.

Welke lessen van ons programma vond je vooral interessant?
Ik vond zelf achteraf de lessen dat we bij bedrijven langsgingen het leukst! Zoals bij TIO bv waarin ze van alles deden met metaal en Van Gelder met al die groenten en fruitsoorten. Zo kon ik goed zien hoe zij ondernemen en hoe het in zo’n groot bedrijf gaat. Oh en het paardrijden vond ik ook heel leuk! Dat vindt ieder kind wel denk ik. Eigenlijk was de les waarin we zelf muziek mochten maken op laptops ook heel tof, en in het gemeentehuis… Er waren gewoon heel veel lessen die ik leuk vond!

Wat mooi dat je de les in het gemeentehuis noemt, we herinneren ons nog dat jij toen hebt gesproken over het wonen in Rotterdam. Iedereen was erg onder de indruk dat je daar als 10 jarige stond en over je ideeën durfde te vertellen.
Ja klopt, ik heb zelfs nog een video van die toespraak die ik toen hield over hoe het voelt om in Rotterdam te wonen haha. Maar ik praat ook wel makkelijk en ik zeg ook altijd wel wat ik ergens van vind.

Heb je misschien een tip voor de kinderen die meedoen met Werken als een Paard?
Jawel, doe gewoon goed mee en let goed op tijdens de lessen! Want je komt op heel veel plekken waar je normaal gesproken niet zo snel komt en dan kan je goed ontdekken wat je leuk vindt.

Heb je misschien ook een tip voor ons, voor Werken als een Paard?
Nee, eigenlijk niet. Ik vond het echt heel leuk om mee te doen en ik vind het nog steeds supergoed dat jullie dit doen. Ook hoe jullie het aanpakken.

Met deze mooie woorden namen we afscheid van Hatice. We hebben haar gevraagd of ze het leuk vond om een Young Ambassador van Werken als een Paard te worden. Gelukkig heeft ze ja gezegd! Volgende week hebben we een bijeenkomst met al onze Young Ambassadors om bij te praten en van ze te leren. We hebben er nu al zin in!