In Memoriam: Cees de Bruin

26 jun, 2020

In de nacht van 24 op 25 juni is op 74-jarige leeftijd onze oud-voorzitter, Cees de Bruin, overleden. Zijn overlijden is natuurlijk voor zijn familie, maar zeker ook voor onze Stichting en de stad Rotterdam een enorm verlies. Hij was initiatiefnemer en gedurende 12,5 jaar voorzitter van Stichting Trustfonds Hippische Alliantie Rotterdam. Het programma Werken als een Paard is onder zijn voorzitterschap ontstaan en uitgegroeid tot een belangrijk en succesvol maatschappelijk programma waarbij inmiddels enkele duizenden kinderen uit diverse bevolkingsgroepen uit de Rotterdamse samenleving in Werken als een Paard Vakantieschool, Werken als een Paard Naschool, Werken als een Paard Speciaal Onderwijs, hebben ervaren dat je, als je werkt als een paard, veel kunt bereiken. Daarnaast zette hij zich in voor de andere maatschappelijke projecten van het Trustfonds zoals de zorg voor ouderen en het bewaken van het hippisch erfgoed. In januari van dit jaar heeft Cees de Bruin de voorzittershamer van het Trustfonds overgedragen aan zijn dochter Belle.
Naast zijn voorzitterschap van het Trustfonds was Cees de Bruin vele jaren een zeer betrokken lid van de Raad van Advies van het CHIO Rotterdam en werd hij afgelopen januari benoemd tot ere-lid van het CHIO Rotterdam.

Cees de Bruin is in 1946 in Rotterdam geboren. Hij richtte Indofin op, een private investeringsmaatschappij betrokken bij projecten op gebied van scheepsbouw, energie, technologie en media, software, agricultuur, natuurlijke hulpbronnen en vastgoed over de gehele wereld. Naast zijn betrokkenheid bij het CHIO Rotterdam en de paardensport was Cees de Bruin voorzitter van Stadion Feyenoord en voorzitter van de Raad van Toezicht van Rotterdam Partners. Voor zijn inzet voor de stad en betrokkenheid bij maatschappelijke projecten ontving Cees de Bruin in 2016 de K.P. van de Mandele penning.

“We verliezen een Rotterdammer die van ongelooflijk belang is geweest voor de stad en voor onze Stichting”, zegt Fred Rozendaal, secretaris van de Stichting Trustfonds Hippische Alliantie en Werken als een Paard. “Dankzij zijn steun en inzet hebben wij al veel kinderen en ouderen onvergetelijke momenten kunnen bieden en met de side programma’s voor, tijdens en na de Longines FEI Europese Kampioenschappen in 2019 een maatschappelijke bijdrage aan de stad kunnen leveren.”