Werken als een Paard - Parcours

Werken als een Paard Taart

14 sep, 2022

Werken als een Paard heeft vele onzichtbare helden. Het is zo nu en dan eens nodig om deze in het zonnetje te zetten! We zijn zo dankbaar voor alle steun, moeite en fijne samenwerkingen. Daarom delen we een paar keer per jaar een taart uit als bedankje. Deze keer hebben we maarliefst twee taarten uitgedeeld! Een taart aan Paulien de Booy en aan het Nationaal Programma Rotterdam Zuid. Lees hieronder waarom zij de taart verdienen.

Het Nationaal Programma Rotterdam Zuid (NPRZ) is een twintig jarig programma waarin de rijksoverheid, gemeente Rotterdam, onderwijs- en zorginstellingen, woningcorporaties en het bedrijfsleven samenwerken aan een beter perspectief voor Zuid. Bij de uitvoering van de activiteiten staan de bewoners van Rotterdam Zuid centraal. Het NPRZ richt zich op het wegwerken van achterstanden bij bewoners en op het verbeteren van het leven op Rotterdam Zuid door te investeren in school, werk en wonen.
Regelmatig zitten wij met ze om de tafel om te sparren over wat er speelt en wat de ontwikkelingen zijn. We kunnen er altijd terecht met onze vraagstukken en maken dankbaar gebruik van de onderzoeken en rapporten. Op deze manier kunnen wij met onze programma’s inspelen op de actuele behoeftes. Daarnaast zijn ze actief betrokken bij programma’s als BRIDGE en ‘Gaan voor een baan’ waarmee ze zich inzetten voor jongeren en hun positie op de arbeidsmarkt. Vildan Ekiz, Programma manager bij Nationaal Programma Rotterdam Zuid, zit in het Comité van Aanbeveling van Werken als een Paard. Kortom, ze zijn onmisbaar voor onze programma’s en connecties op Zuid en doen ze al ruim 10 jaar geweldig werk! Als dat geen taart verdient.

Daarnaast heeft Paulien de Booy ook een taart mogen ontvangen. Paulien zet zich op verschillende vlakken in voor Werken als een Paard. Zo verkoopt ze in haar winkel Platform 104 prachtige artikelen waarvan de opbrengst naar Werken als een Paard gaat. Elk jaar verzorgt ze de cadeautjes voor al onze vrijwilligers die zich inzetten voor onze vakantiescholen en staat ze met een mooie stand op het CHIO Rotterdam waarvan de opbrengst ook weer naar Werken als een Paard gaat!

Dat Paulien een groot hart heeft is wel duidelijk, maar afgelopen jaar is dat nogmaals bevestigd. Ze heeft twee Oekrainse meisjes in huis genomen en een veilig thuis gegeven. Tijdens onze Vakantieschool op de Rotterdamsche Manège en op de Hoge Veluwe zijn ze mee geweest als tolk en hebben ze zelf ook een leuke dag gehad. We zijn Paulien ontzettend dankbaar voor haar inzet en alles wat ze voor Werken als een Paard doet!