Werken als een Paard - Parcours

vooruitblik schooljaar 2022-2023

14 sep, 2022

Werken als een Paard Na School
Werken als een Paard Na School is weer van start! Ook dit jaar gaan we met vier groepen kinderen wekelijks op pad. We hebben kennisgemaakt met alle vier de groepen kinderen en hun ouders. Tijdens deze kennismaking zijn de kinderen aan de slag geweest met een moodboard maken over zichzelf. De tafels lagen vol met tijdschriften, potloden, stickers en plaatjes. Ze mochten alles opplakken en tekenen. Aan het eind van de middag presenteerde iedereen zijn of haar moodboard. Dit jaar zitten er dappere kanjers bij want zomaar voor de klas jezelf presenteren deden ze zonder schaamte! Op deze manier leren we de kinderen stukje bij beetje kennen voordat we een jaar lang met ze op avontuur gaan.

Terwijl de kinderen lekker aan het knippen en plakken waren kregen de ouders een korte presentatie over het programma en aanvullende informatie. We vinden het belangrijk om de ouders van de deelnemende kinderen zo goed mogelijk te informeren over ons programma en wat we gedurende het jaar gaan doen. Zo is er altijd de gelegenheid om vragen te stellen en krijgen ze alle informatie nog eens beknopt mee naar huis.

Het belooft weer een gevarieerd jaar te worden met toffe lessen. Zo kunnen we alvast verklappen dat we op bezoek gaan bij de brandweer en de politie, maar nemen we ook een kijkje achter de schermen van een theater en de havens van Rotterdam. De eerste paar lessen van Werken als een Paard Na School zullen gericht zijn op samenwerken, op deze manier zorgen we voor een goede basis en een fijne sfeer in de groep voor de rest van het jaar. We hebben er zin in!

Werken als een Paard Speciaal Onderwijs
De lessen van Werken als een Paard Speciaal Onderwijs zijn ook weer van start gegaan bij Rijvereniging de Hazelaar. Zes groepen kinderen, met veel ‘oude’ bekenden én een aantal nieuwe leerlingen, komen wekelijks een therapeutische les met paarden volgen. Voor elke leerling wordt er een individueel plan opgesteld waar ze dit schooljaar samen aan gaan werken. Dat kan bestaan uit grote en kleine stapjes, elk kind bepaalt zijn of haar eigen tempo. Het is ook niet vanzelfsprekend dat we meteen beginnen met paardrijden. Er wordt gekeken waar behoefte aan is en het kan zijn dat alleen het borstelen van de pony of het knuffelen van de hond al voldoende is. Vaak zien we wel naarmate het jaar vordert dat iedereen uiteindelijk gaat paardrijden. De eerste lessen zijn ondertussen geweest en het belooft een mooi jaar te worden!