Werken als een Paard - Parcours

Vakantieschool Ouwehands Dierenpark

7 apr, 2022

Normaal gesproken organiseren we met de Werken als een Paard Vakantieschool verschillende ontspannende vakantiedagen in de zomervakantie voor kinderen die het kunnen gebruiken om er even tussenuit te zijn. Steeds vaker besloop ons de gedachte hoe leuk het zou zijn om voor deze kinderen ook in de andere vakanties iets te organiseren. Afgelopen voorjaarsvakantie was het dan zo ver. Twee dagen lang zijn we met kinderen uit de crisisopvang naar het Onky Donky huis in Ouwehands Dierenpark geweest. Het Onky Donky huis is een huis voor kinderen die beperkt worden in het kind zijn. Het ligt in de dierentuin en er valt dus genoeg te ontdekken!

’s Ochtends vroeg stond iedereen al klaar voor vertrek. Hup de grote bus in en de vakantie was begonnen! Bij aankomst werden we ontvangen door de lieve vrijwilligers van het Onky Donky huis. Iedereen kreeg een jungle muffin en wat te drinken. In de achtertuin stonden ezels die meteen een aantrekkingskracht hadden op de kinderen. Dit was nog maar het begin van alle dieren die we die dag zouden ontmoeten. Nadat iedereen was bijgekomen van de lange busreis was het tijd om op pad te gaan. Vanuit het Onky Donky huis kregen we een VIP behandeling bij de Zeeleeuwenshow. Deze begon aan het einde van de ochtend dus we hadden tijd om nog even rond te slenteren. Op naar de panda’s!

Met een groep uitgelaten kinderen liepen we door het park. Bij elk dierenverblijf stonden we even stil. Konden we de dieren spotten? Hadden ze zich verstopt of waren ze aan het eten? We zagen wolven, bevers, flamingo’s, apen én panda’s met een baby. Dit was tot nu toe wel één van de schattigste dieren die ze gezien hadden. Na een kleine ronde over het park was het tijd voor de Zeeleeuwenshow. Via een speciale VIP ingang mochten we naar binnen zodat we de beste zitplaatsen hadden. Wie vooraan zat bevond zich in de spetterzone; levensgevaarlijk, want grote kans op natte voeten.Veel dappere kinderen gingen op de eerste rij zitten, de spannende muziek begon en daar was de eerste zeeleeuw! Samen met hun trainers doken ze in het water, sprongen omhoog en spetterden het publiek nat. Na veel oooh’s en aaaah’s was de show voorbij. Na al deze indrukken had iedereen trek gekregen en werden we op een super verzorgde lunch getrakteerd in het Onky Donky huis. Pannenkoeken, tosti’s en knakworstjes werden uitgedeeld en de tafel stond vol met allerlei lekkers. Na zo’n goede lunch konden we er weer tegenaan!

De rest van de middag hebben we het andere deel van het park bekeken. Op de Afrikaanse savanne olifanten spotten, duiken bij de pinguïns en klimmen bij de apen. Na eenmaal de kunst te hebben afgekeken bij de apen zijn we zelf de speeltuin in gedoken. Klimmen, klauteren, springen en van de glijbaan glijden. De zon scheen volop en niks moest, alles mocht. Nadat iedereen zich moe had gesprongen op het springkussen was het tijd om weer naar huis te gaan. In het Onky Donky huis kreeg iedereen nog een beker ranja, die al snel bijgevuld moest worden omdat iedereen zo’n dorst had gekregen van het spelen. Als afsluiting kregen alle kinderen een goodiebag mee naar huis gevuld met een boekje, kleurplaten, een petje, chips, een sleutelhanger en speelgoed. Eenmaal in de bus naar Rotterdam werd het verdacht stil, de eerste kinderen waren al in slaap gevallen.