Werken als een Paard - Parcours

Uitbreiding Vakantieschool

21 dec, 2023

De kerstvakantie staat voor de deur en dat laat ons nadenken. Momenteel zijn er nog schoolvakanties waarin geen Werken als een Paard activiteit plaatsvindt. Schoolvakanties die niet voor ieder kind als vanzelfsprekend rijkelijk gevuld zijn met leuke activiteiten. Als team hebben we onszelf als doel gesteld om de komende tijd ervoor te zorgen dat we in elke schoolvakantie iets leuks organiseren omdat we zoveel mogelijk kinderen een welverdiende, leuke vakantiedag gunnen.

Herfstvakantie

Afgelopen herfstvakantie heeft de eerste uitbreiding plaatsgevonden, een pilot op het terrein van De Kleine Duiker, voor kinderen die in de crisisopvang verblijven of ambulante jeugdzorg krijgen en Oekraïense kinderen. Deze pilot was een samenwerking met onze partner Horses&co en had als thema de Olympische & Paralympische Spelen. De ochtend begon met wat theorie over het leven en sporten met een beperking. Daarna was het natuurlijk tijd om zelf aan de slag te gaan. Er stonden tal van sportieve activiteiten en spelletjes op het programma. Ondanks de regenbuien hebben alle kinderen ontzettend goed en fanatiek meegedaan. Ook tijdens dit programma kon het paardrijden natuurlijk niet ontbreken.

Na alle sportieve activiteiten was het tijd voor de lunch. Om binnen het thema te blijven stond er een uitgebreide gezonde lunch klaar. Alle kinderen konden zelf hun bordje vullen met lekkernijen, van yoghurt met allerlei soorten fruit en noten tot een wrap met veel groenten en gezond beleg. Het is altijd even spannend als we iets nieuws uitproberen maar deze lunch was zo’n groot succes dat we bijna te weinig eten hadden klaargezet!

Bij de Olympische & Paralympische Spelen horen natuurlijk ook prijzen. Aan het einde van de middag werd elk kind even naar voren geroepen om een echte medaille en een oorkonde in ontvangst te nemen. Alle kinderen waren hier ontzettend trots op en ze hebben het meer dan verdiend! Na afloop hebben we deze pilot samen met alle deelnemende organisaties, vrijwilligers en partners geëvalueerd en we kunnen nu al zeggen dat dit programma in een uitgebreidere vorm in 2024 weer terugkomt! Dat betekent dat we vanaf nu ook in de herfstvakantie een Werken als een Paard Vakantieschool organiseren.

Werken als een Paard Kerstfeest

De kerstvakantie wordt vaak gezien als een tijd vol gezelligheid en familie. Helaas weten we dat dit niet voor elk kind zo vanzelfsprekend is. Tot op heden vond er nog geen Werken als een Paard activiteit plaats in deze vakantie. Hier moest verandering in komen vonden we. Aangestoken door dit gezamenlijke enthousiasme heeft het hele team van Werken als een Paard de schouders eronder gezet om het állereerste Werken als een Paard Kerstfeest mogelijk te maken! Momenteel zijn we druk bezig met alle voorbereidingen.

Tijdens dit kerstfeest krijgen ongeveer 40 kinderen die in de crisisopvang zitten of ambulante jeugdzorg krijgen en Oekraïense kinderen een diner aangeboden in het restaurant van de Grandstand. Op dit moment zijn we druk bezig met het samenstellen van het smakelijke driegangenmenu. Na het eten is het tijd voor een grote feestelijke bingo met mooie prijzen en een gezellige kinderdisco waar uitbundig gedanst mag worden. Als het tijd wordt om naar huis te gaan mag ieder kind een cadeautje onder de kerstboom uitzoeken. Dit kerstfeest kunnen we natuurlijk niet alleen organiseren. We zijn ontzettend dankbaar voor alle hulp, donaties en extra handen. We gaan er een sprankelende avond voor de kinderen van maken!