Werken als een Paard - Parcours

Jubileumfeest

29 jun, 2023

Afgelopen maandag 26 juni was het zo ver, ons jubileumfeest vond plaats! Werken als een Paard bestaat namelijk tien jaar. Het was niet alleen onze verjaardag maar we sloten ook het schooljaar met alle kinderen die hebben meegedaan aan Werken als een Paard Na School feestelijk af. Het feest vond plaats in de Kunsthal samen met alle partners, donateurs, begunstigers, vrijwilligers, gastdocenten, kinderen en iedereen die betrokken is. De deuren gingen open, de eerste gasten stroomden naar binnen en dat hield niet meer op. Ontzettend gezellig! Bij aankomst werd iedereen ontvangen met een hapje en een drankje en dan de zaal in want we hadden een mooi en vol programma.

De dansgroep Urban Connection bracht de sfeer er meteen goed in met een dans act waarbij ook de kinderen van Werken als een Paard Na School de zaal binnenkwamen. Zij zijn immers de echte sterren van de dag! Voorin de zaal lagen lekkere zitzakken voor de kinderen zodat ze gezellig bij elkaar konden zitten. Joris Lutz was de presentator voor de middag en hij heeft ons meegenomen langs alle Werken als een Paard projecten inclusief veel foto’s en video’s want onze projecten laten zich niet zo goed in woorden vatten.

Tijdens deze middag hadden we een speciaal programma voor de kinderen. We hebben zoveel moois te vertellen en te delen, maar we begrijpen ook dat kinderen op een gegeven moment even lekker willen bewegen. We vonden het zo leuk om alle kinderen bij elkaar te zien dat we ze ook een moment in de spotlight hebben gegeven. Twee dappere deelnemers werden geïnterviewd op het podium samen met meester Robert. En tijdens de onthulling van de nieuwe hindernis van Werken als een Paard Parcours werd het doek weggetrokken door twee andere dappere deelnemers en mochten alle kinderen springend over het parcours de zaal verlaten. We mochten het heugelijke nieuws eindelijk verklappen: wegens het grote succes zal het parcours nog minimaal drie jaar langs scholen reizen. Marleen Warmerdam en Edwin de Koning van Sportbedrijf Rotterdam hebben ten overstaan van alle gasten hun handtekening gezet onder het convenant.

Tijdens deze middag zijn al onze projecten aan bod gekomen en hebben we ontzettend fijne interviews en anekdotes gehoord. We zijn blij dat we al deze mooie en bijzondere verhalen zo hebben kunnen delen met iedereen die aanwezig was. Na het programma was het uiteraard tijd voor een borrel. De tentoonstellingen in de Kunsthal waren te bezichtigen en, wat een geluk, er was binnen de expositie Mind Expanders het kunstwerk Giant Billiard (1970) van Haus-Rucker-Co. Een enorm wit luchtkussen van 14 bij 14 meter met daarop drie reusachtige vinyl opblaasballen. Onder begeleiding en toeziend oog van hun ouders hebben de kinderen van Werken als een Paard hier op gespeeld. Na deze actieve afsluiter stonden de bussen weer klaar om alle kinderen, begeleiders en ouders terug te brengen.

Wat een feest om dit te delen samen met iedereen met wie we de afgelopen 10 jaar mooie herinneringen hebben gemaakt. Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt om al deze herinneringen te verzamelen want naast dit feest zochten we nog een manier om dit vast te leggen. En nu mochten we het eindresultaat dan eindelijk onthullen, ons eigen Werken als een Paard boek! Tijdens de boekpresentatie hebben we het eerste exemplaar overhandigd aan Wethouder Said Kasmi. Werken als een Paard is in tien jaar uitgegroeid van een eendaagse pilot voor een vakantieschool tot een project met vier verschillende vakantieschoolexcursies, een wekelijks therapeutisch programma voor kinderen uit het speciaal onderwijs, een omvangrijk naschools project én een schoolsportproject waarmee basisschoolleerlingen worden uitgedaagd om meer te bewegen. Dit jubileumboek is een bedankje voor iedereen die zich het afgelopen decennium voor Werken als een Paard heeft ingezet. Bedankt!

Met dank aan Mirjam Lems Fotografie voor de mooie foto’s.