Werken als een Paard - Parcours

Eindfeest Na School

7 jul, 2022

Het schooljaar zit erop! Ook dit jaar zijn we met vier groepen kinderen elke week op pad gegaan om hun wereld te vergroten. En dat is gelukt! We hebben ontzettend veel gezien en gedaan en we zijn op plekken geweest waar normaal gesproken nooit kinderen komen. Zo mochten we een kijkje nemen in de Rotterdamse haven, achter de schermen bij DHL Parcel en Floating Farm. 

Maar we hebben ook weer mogen paardrijden op de Rotterdamsche Manège, dat is voor veel kinderen een uitdaging. Want die paarden zijn best groot. Gelukkig was iedereen dit jaar dapper genoeg. Wij zijn super trots op ze! Niet lang daarna werd het terrein van de manege omgebouwd voor het CHIO Rotterdam. Alle Werken als een Paard kinderen mochten gratis met hun familie naar de jeugdochtend én Werken als een Paard had een eigen stand met mooie spullen waarvan de opbrengst volledig naar de projecten en kinderen gaat.

Aan het einde van dit schooljaar hebben we in samenwerking met Dura Vermeer zelfs een extra les kunnen organiseren voor alle scholen. We zijn de laatste week dus maarliefst twee keer met alle kinderen op pad geweest! We waren uitgenodigd voor een leuke en leerzame ochtend op Het Podium, het grote roze dak bovenop Het Nieuwe Instituut. Wat we daar precies gedaan hebben kan je bekijken in deze vlog.

En dan is het schooljaar toch echt ten einde. We vinden het leuk om er een groot feest van te maken samen met alle ouders en kinderen. Dit jaar zijn we met iedereen gaan bowlen. De opkomst was echter zo groot dat we de groep in tweeën moesten splitsen anders kon niet iedereen bowlen. Het is ontzettend leuk om te zien hoe betrokken de ouders zijn om samen met ons het schooljaar feestelijk af te sluiten! De twee groepen hebben om en om kunnen bowlen. Samen met broertjes, zusjes, vaders en moeders hebben we strikes gegooid, snacks gegeten en gelachen. We hadden alle bowlingbanen voor onszelf en er was zelfs een aantal van onze Young Ambassadors aanwezig. Van al dat bowlen krijg je natuurlijk honger, we hebben met iedereen frietjes gegeten en er zijn goodiebags uitgedeeld. Voor alle begeleiders en natuurlijk voor alle kinderen. Het was weer een goed gevulde tas met een persoonlijk kaartje. In de tas zat onder andere een boekje met de gegevens van alle gastdocenten. Mochten de kinderen nog eens vragen hebben of een werkstuk moeten maken, dan mogen ze altijd contact opnemen. Zo hopen we ze in de toekomst ook nog een handje te kunnen helpen. We zijn trots op alle kinderen die dit jaar hebben meegedaan en we wensen ze veel succes in groep 8!