Werken als een Paard - Parcours

Bezoek aan het Fonkelhuis

7 mrt, 2023

Afgelopen voorjaarsvakantie heeft de Werken als een Paard Vakantieschool weer plaatsgevonden. We zijn maarliefst twee dagen op bezoek geweest bij Stichting Fonkel in Oudehands Dierenpark! Zo zijn we er een dag op uitgetrokken met een groep kinderen uit de crisisopvang en een dag met een groep Oekraïense kinderen. Wat een feest was het weer! Na een busrit waarin nog wat geslapen werd en krentenbollen gegeten werden kwamen we aan bij het Fonkelhuis. Zagen we dat nou goed?! Fonkel stond enthousiast zwaaiend ons op te wachten.

Alle kinderen kregen een dikke knuffel toen ze de bus uitstapten. Sommige wel drie of vier knuffels! We worden ontzettend gastvrij ontvangen in het Fonkelhuis, we krijgen wat te drinken en een versierd taartje in jungle stijl. Daarna is het tijd om het Werken als een Paard shirt aan te trekken. Iedereen krijgt er eentje die ze na afloop mee mogen nemen naar huis. Tijd om op safari te gaan. Met de hele groep trekken we de dierentuin in. We zien olifanten, zebra’s, giraffes, pinguïns en wolven. Enthousiast rennen de kinderen naar hun favoriete dieren en staan ze tegen het glas geplakt en wijzen elkaar op grappige feitjes en dieren. Wist je bijvoorbeeld dat de gemiddelde lengte van een volwassen giraffentong 45 centimeter is? Hoe langer de tong, hoe meer hij in één hap kan eten.

Dan is het tijd voor de zeeleeuwenshow. Via een speciale VIP ingang mogen de kinderen naar binnen zodat ze de beste plekken hebben. Recht in de spetterzone! De lichten dimmen en het geroezemoes zwelt aan. Daar is de eerste zeeleeuw! Samen met zijn trainer springen ze hoog door het zwembad of spetteren ze met hun vinnen giechelende kinderen nat. Tijdens de show vertellen de trainers ook achtergrond informatie over zeeleeuwen. Zo leren de kinderen stiekem ook nog wat.

Na deze show is het tijd om te lunchen. Er staat een uitgebreide lunch voor ons klaar in het Fonkelhuis. We worden echt verwend! Verschillende soorten brood en beleg, knakworstjes en pannenkoeken staan op het menu. Dat wordt smullen, de pannenkoeken en knakworstjes zijn favoriet. Het fijne aan deze plek is dat er zoveel ruimte voor de kinderen is. Na de lunch is er genoeg plek om nog even te spelen of wat extra’s te drinken. Maar al gauw roept de speeltuin en met hernieuwde energie storten alle kinderen zich op de speeltuin.

Bij de speeltuin is er een binnen en buiten gedeelte maar ondanks de zon is het nog best fris buiten. Binnen worden jassen en schoenen uitgegooid en duiken de kinderen in de touwen en op vlotten. Het duurt niet lang of iedereen is nat en spettert vrolijk rond. Gelukkig staat er in het Fonkelhuis een droger waar we dankbaar gebruik van maken. De tweede dag zijn we beter voorbereid met droge kleren en handdoeken. Al met al is dit een heerlijke afsluiter van een geweldige dag. Moe en voldaan nemen we afscheid van Fonkel. Alle kinderen krijgen nog een speciale goodiebag mee naar huis vol leuke spulletjes en een zakje chips. Tijdens de busreis naar huis vallen een paar kinderen in slaap. We hebben weer mooie herinneringen gemaakt samen.