Werken als een Paard - Parcours

Werken als een Paard Eindfeest

4 jul, 2024

De zomervakantie is in zicht en dat betekent dat het schooljaar er bijna op zit! Ook dit jaar zijn we met vier groepen kinderen wekelijks op pad gegaan om hun wereld te vergroten. We hebben weer ontzettend veel gedaan en we zijn op bijzondere plekken geweest. Zo hebben we een kijkje mogen nemen bij het logistieke proces van de Bibliotheek Rotterdam en mochten de kinderen debatteren in het Stadhuis. Het was dus weer een jaar vol bijzondere ontmoetingen en ervaringen. We vinden het leuk om het schooljaar feestelijk af te sluiten samen met alle kinderen, ouders, begeleiders, partners, begunstigers, donateurs en iedereen die betrokken is bij Werken als een Paard.

Dit jaar hebben we een grote foto-expositie georganiseerd in Skateland. Van al onze projecten hebben we de mooiste foto’s uitgezocht. Dit was nog wel een werk want het was lastig kiezen. Maar uiteindelijk is het gelukt en stonden er 75 foto’s verspreid door Skateland! De middag begon met een tweetal interviews over Werken als een Paard Vakantieschool en Werken als een Paard Speciaal Onderwijs. Daarna kwamen alle kinderen onder luid applaus binnen en was het tijd voor een hele toffe step- en skateshow! Dit maakte veel indruk, er werd zelfs over de kop gevlogen!

Na de show hadden vier van onze Young Ambassadors de eer om de foto-expositie te openen. Alle kinderen gingen bij hun eigen foto staan en hebben hier wat over verteld aan iedereen die rondliep. De meeste foto’s gaven een indruk van de lessen uit ons naschoolse programma maar ook van onze andere projecten waren er prachtige beelden te zien. Het was ontzettend leuk om te zien hoe trots alle kinderen waren en hoeveel ze bij hun foto konden vertellen. Er was genoeg te zien!

Na al dat praten was het natuurlijk tijd om lekker actief te bewegen. Alle kinderen kregen een helm op en bescherming aan. Daarna mochten ze een workshop skaten of steppen volgen. Al snel vlogen de kinderen door de hal en over obstakels heen. Stiekem deden er zelfs een aantal gastdocenten mee. Tussendoor was er ook tijd om wat lekkers te eten en te drinken. Het was een gezellige dag! Maar ook daar komt helaas een einde aan. Tegen 18:00 uur was het tijd om naar huis te gaan. Maar niet voordat de goodiebags waren uitgedeeld. Voor de begeleiders en natuurlijk voor alle kinderen. Het was weer een goed gevulde tas met een persoonlijke brief. In de tas zat onder andere een boekje met de gegevens van een aantal gastdocenten. Mochten de kinderen nog eens vragen hebben, een stagebedrijf zoeken, of een werkstuk moeten maken, dan mogen ze altijd contact opnemen met de gastdocenten. Zo hopen we ze in de toekomst ook nog een handje te kunnen helpen. We zijn trots op alle kinderen die dit jaar hebben meegedaan en we wensen hen veel succes in groep 8!