Werken als een Paard - Parcours

Vooruitblik zomervakantie

4 jul, 2024

De zomervakantie staat voor de deur en dat betekent dat Werken als een Paard Na School is afgelopen maar dat onze Vakantiescholen weer gaan beginnen! We hebben er ontzettend veel zin in. We starten met Vakantieschool De Maas voor kinderen die in de crisisopvang zitten. Hier maken de kinderen kennis met diverse watersportactiviteiten. Zo mogen ze bijvoorbeeld meevaren in de Eresloep op de Rotte. Of zelf de beginselen van het zeilen leren in kleinere zeilbootjes voor wie wil en durft. Vanaf het water bezien lijkt de wereld heel anders! Op de kade kunnen de kinderen een echte roeitraining volgen of zich uitleven op het springkussen. En na al die activiteiten is het tijd om nieuwe energie op te doen met heerlijke hapjes van de barbecue. Dit alles onder de enthousiaste begeleiding van vrijwilligers vanuit Roei- en Zeilvereeniging De Maas.

De volgende vakantieschool die op het programma staat is Vakantieschool Hoge Veluwe. Met deze Vakantieschool willen we de kinderen een ontspannen en onbezorgde dag in de natuur aanbieden waarin ook genoeg te leren valt. Zo trekken de kinderen erop uit met de boswachter, nemen we een kijkje in de moestuin of mogen ze sieraden maken van natuurlijke materialen. Daarnaast is er ruimte voor een uitgebreide lunch en tijd om te spelen in de natuurspeeltuin. Niemand hoeft zich te vervelen!

En als laatste volgt de vakantieschool waar het allemaal mee begon, Vakantieschool Manege. Een week lang zijn we samen met onze partner Horses & Co te vinden bij De Kleine Duiker waarbij we elke dag een andere groep kinderen verwelkomen en meenemen op een onbezorgde vakantiedag vol paardenkusjes, spelletjes en pannenkoeken. Dat belooft weer een mooie zomer te worden!