Werken als een Paard - Parcours

De zomervakantie

29 jun, 2023

De zomervakantie staat op het punt om te beginnen. Het warme weer brengt ons al helemaal in de goede sfeer en we hebben dan ook ontzettend veel zin om te starten met de Werken als een Paard Vakantiescholen. We trappen de zomer af met Vakantieschool De Maas voor kinderen in crisisopvang zitten. Hier maken de kinderen kennis met diverse watersport activiteiten. Zo mogen ze bijvoorbeeld meevaren in de Eresloep op de Rotte. Vanaf het water bezien lijkt de wereld heel anders. Of zelf de beginselen van het zeilen leren in kleinere zeilbootjes voor wie wil en durft. Aan de kade kunnen de kinderen een echte roeitraining volgen of zich uitleven op het springkussen. Dit alles onder de enthousiaste begeleiding van vrijwilligers vanuit Roei- en Zeilvereeniging De Maas.  

De volgende vakantieschool die op het programma staat is Vakantieschool Hoge Veluwe. Met deze Vakantieschool willen we de kinderen een ontspannen en onbezorgde dag aanbieden waarin genoeg te leren valt. Zo trekken de kinderen erop uit met de boswachter. Tijdens de wandeling leren ze van alles over de natuur. Ze gaan bijvoorbeeld op zoek naar waterbeestjes en krijgen uitleg over de dieren die in het bos leven. Daarnaast is er ruimte voor een speurtocht, andere spelletjes en een uitgebreide lunch. Niemand hoeft zich te vervelen!

En als laatste de vakantieschool waar het allemaal mee begon, Vakantieschool Manege. Een week lang zijn we te vinden op de manege waarbij we elke dag een andere groep kinderen verwelkomen en meenemen op een onbezorgde vakantiedag vol paardenkusjes en pannenkoeken. Dit jaar gaan we op pad met kinderen die in de crisisopvang of het speciaal onderwijs verblijven en Oekraïense kinderen. Dat belooft weer een mooie zomer te worden!