Werken als een Paard - Parcours

Werken als een Paard Parcours

9 dec, 2020

Hoera! Na de herfstvakantie zijn we officieel van start gegaan met ons nieuwe Werken als een Paard project: Werken als een Paard Parcours. Tijdens de Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para-Dressuur in 2019 was dit parcours een side-event. Het was echter zo’n groot succes dat we samen met Sportbedrijf Rotterdam hebben gekeken of we dit voort kunnen zetten na het EK. Dat is gelukt!

Er zijn mini-hindernissen bijgebouwd en de komende drie jaar gaan we in samenwerking met Sportbedrijf Rotterdam clinics aanbieden aan Rotterdamse basisschoolleerlingen. Wij vinden het belangrijk om kinderen te stimuleren om meer aan sport te doen, op een leuke manier. Dat lukt aardig zoals je kan zien in het filmpje.

Het parcours wordt door ieder kind afgelegd, natuurlijk het liefst met zo min mogelijk fouten én de snelste tijd. De kinderen vliegen over de hindernissen heen en vanaf de zijlijn klinken aanmoedigingen. Dit wedstrijdelement zorgt voor spanning en een nog groter enthousiasme. De kinderen met de snelste tijden mogen aan het eind van het schooljaar (misschien wel tijdens het jaarlijkse CHIO Rotterdam) deelnemen aan de feestelijke finale! De winnaar mag zich Werken als een Paard Parcours Kampioen noemen en krijgt natuurlijk, naast de eer die daarbij hoort, een mooie prijs.

In het schooljaar van 2020-2021 zullen ongeveer 80 clinics worden gegeven aan Rotterdamse basisscholen. We verwachten dat er ongeveer 3.000 kinderen per jaar aan het project mee zullen doen, dat is toch een prachtig vooruitzicht. De kop is er in ieder geval af en vanaf nu zijn we op veel basisscholen te vinden. Wie weet zie je ons ook wel over een hindernis heen springen, zo leuk is het! En we willen graag Sportbedrijf Rotterdam bedanken voor deze leuke samenwerking!