Werken als een Paard - Parcours

Leerroute boekje

22 sep, 2021

Aan het eind van elk Werken als een Paard Na School schooljaar krijgen de deelnemers een leerroute boekje. Hier staan alle lessen in die ze dat jaar hebben gevolgd samen met de contactgegevens van de gastdocenten. Zo hebben de kinderen alvast een klein netwerk waar ze later altijd terecht kunnen met vragen, voor een werkstuk of eventuele stage. We hebben gemerkt dat bijna alle kinderen dit boekje bewaren. Het is mooi om te zien dat Werken als een Paard ook na het schooljaar vol excursies nog iets kan betekenen voor de kinderen.

Bij elke gastdocent staat ook de leerroute die zij hebben afgelegd vanaf de basisschool. Zo kunnen de kinderen zien dat er verschillende wegen zijn om bij een bepaald beroep te komen of dat het helemaal niet erg is om verschillende opleidingen te volgen. Soms duurt het langer voordat je een beroep hebt gevonden dat bij je past en soms rol je toevallig in een beroep. Elke gastdocent geeft ook een tip aan de kinderen in het boekje, bijvoorbeeld: ‘Obstakels zijn er om overwonnen te worden. Laat je niet overwinnen door moeilijke dingen, maar overwin de moeilijke dingen om er beter van te worden.’

Door ze dit boekje mee te geven laten we ze inzien dat er tal van mogelijkheden zijn in het kiezen van een opleiding of het vinden van een baan. We hopen ze te stimuleren hun eigen pad te volgen. Wie weet staan ze over een paar jaar wel zelf als gastdocent in ons leerroute boekje!