Werken als een Paard - Parcours

Eerste meeting Young Ambassadors

22 sep, 2021

In onze vorige nieuwsbrief was te lezen over onze Young Ambassadors. Vlak voor de zomervakantie hebben we de eerste bijeenkomst gehad. Het was zo leuk om iedereen weer te zien! We waren natuurlijk benieuwd welke studiekeuze ze uiteindelijk hebben gemaakt en hoe het hun verder vergaat. Gezellig onder het genot van vele pizza’s hebben we bijgepraat.

De Young Ambassadors hebben deelgenomen aan verschillende jaren van Werken als een Paard Na School. We vroegen ze welke lessen het meest bijgebleven waren. Het was inmiddels alweer een tijdje geleden, maar er kwam een hele lijst aan lessen die ze zich nog goed konden herinneren. Het waren vooral lessen waarin ze veel zelf mochten doen en op onderzoek uit mochten gaan. Waarin ze gehoord en uitgedaagd werden. Uiteindelijk hebben ze bijna alle lessen opgenoemd. Wij waren onder de indruk maar een jongen zei: ‘Iets leuks vergeet je niet zo makkelijk’.

Uit de gesprekken bleek dat ze op het moment zelf niet zo doorhadden hoe waardevol de lessen waren, het was vooral het plezier in het ontdekken. Maar naarmate ze ouder werden bleek dat de kennis die ze hadden opgedaan tijdens de lessen van Werken als een Paard steeds vaker om de hoek kwam kijken. Ook het leerroute boekje dat elk kind aan het einde van Werken als een Paard Na School meekrijgt hadden ze bewaard. Hier staan alle contact gegevens in van alle gastdocenten. ‘Je weet nooit wanneer je het nodig kan hebben!’

Deze eerste bijeenkomst was vooral bedoeld om gezellig bij te praten, te horen wat ze nog van het naschoolse programma hadden onthouden en welke lessen ze wel of ze niet leuk vonden. We hadden een grote pot met vragen waaruit iedereen een vraag moest beantwoorden inclusief het Werken als een Paard team. Het was een leuke avond waarin herinneringen werden uitgewisseld en ideeën werden geopperd. Aan het einde van de avond vroegen we de Young Ambassadors of ze het leuk vonden om vaker een bijeenkomst te organiseren zodat ze ook mee konden denken over ons programma. Wellicht vier keer per jaar. Maar al snel bleek dat ze het zo leuk hadden gevonden dat het van hen ook elke maand mocht. En met dat enthousiasme staat de tweede bijeenkomst alweer gepland!