Werken als een Paard - Parcours

Doorgang Na School en speciaal onderwijs

11 mrt, 2021

Zoals jullie in onze vorige nieuwsbrief hebben kunnen lezen konden we op dat moment nog steeds op pad met de kinderen van het naschoolse project. Weliswaar veelal op buitenlocaties en met gastdocenten die we bij ons uitnodigden in plaats van op bezoek te gaan op locatie. Flexibel zijn was ons motto geworden en we bekeken per week wat er mogelijk was met inachtneming van de huidige regels. Tot er een nieuwe persconferentie kwam met nog scherpere regels. De scholen gingen tijdelijk dicht en alle naschoolse activiteiten werden stop gezet om zo min mogelijk contact te bevorderen. Natuurlijk vonden wij dit erg jammer maar de veiligheid van iedereen staat voorop.

Op dat moment hebben we een bericht gestuurd naar alle ouders en kinderen waarin we hebben uitgelegd dat de excursies voorlopig niet door konden gaan, maar we ze online zoveel mogelijk zouden blijven steunen. Elke week stuurden we ze een leuk bericht, filmpje of opdracht en hier kregen we ook veel reacties op terug. Zo behielden we toch nog contact met de kinderen en de ouders. Als er behoefte aan was dan mochten ze ons ook altijd bellen en een aantal kinderen hebben we dan ook aan de telefoon gehad voor een leuk gesprek. Tijdens de plotselinge winter vol sneeuw kregen we een boel foto’s toegestuurd van iedereen die in de sneeuw aan het spelen was of een sneeuwpop had gemaakt.

Na de voorjaarsvakantie hebben we een klein vreugdedansje gemaakt omdat we met een deel van de deelnemende scholen weer mogen starten met onze lessen van het naschoolse programma! Alle lessen zullen buiten op een geschikte locatie vlakbij school plaatsvinden omdat we zo voldoende veiligheid en afstand kunnen waarborgen. We hebben contact opgenomen met de gastdocenten voor de komende lessen en alle reacties waren zo positief! Iedereen staat te springen om weer mee te doen. Hier krijgen we alleen al energie van. Het allermooiste is natuurlijk dat we een deel van de kinderen weer kunnen zien. Deze week hebben de kinderen les gehad van Jeugdtheater Hofplein en volgende week verzorgt Mad Science een knallende les voor onze kinderen. We zijn zo blij dat we weer iets met de kinderen kunnen ondernemen!

Bij Werken als een Paard Speciaal Onderwijs hebben we tijdelijk ook alle lessen moeten stopzetten, hoe moeilijk ook. Maar Manege de Hazelaar heeft leuke filmpjes gemaakt van het leven op de manege en alle pony’s en paarden die er wonen. Deze filmpjes werden gestuurd aan alle kinderen zodat ze toch nog konden zien dat het goed ging met hun lievelingspony. We hebben ook hier heugelijk nieuws! Manege de Hazelaar heeft haar deuren weer geopend en dat betekent dat ook wij weer zijn gestart met de eerste groepen van Werken als een Paard Speciaal Onderwijs. Het is een ontzettend fijn gevoel om alle kinderen weer rond te zien lopen op de manege klaar voor hun therapeutische les met de paarden. We blijven extra voorzichtig en nemen uiteraard alle verplichte voorzorgsmaatregelen rondom Corona, maar het belangrijkste is dat deze kinderen weer mogen komen. Hoera!