Start schooljaar 2020-2021

11 sep, 2020

De zomer lijkt voorbij gevlogen. Dat betekent dat we alweer starten met een nieuw schooljaar Werken als een Paard Na School. In totaal doen weer vier groepen kinderen mee, net zoals vorig jaar. We konden niet wachten om alle kinderen te ontmoeten! In goed overleg met alle vier de scholen hebben we afgelopen week een introductie les op locatie georganiseerd. Een locatie waar het ruimte genoeg voor iedereen was. Elk kind mocht één ouder meenemen om kennis te maken met de begeleiders en het programma van Werken als een Paard. Zo leggen we uit wat we allemaal doen, wie we zijn, welke programma’s we nog meer aanbieden en hoe een dag voor de kinderen eruit ziet. Dit jaar is er een extra uitleg bij gekomen over de Corona maatregelen die we treffen.

Naschoolsprogramma
Zo hebben we voor al onze programma’s een covid-19 protocol geschreven en hebben we een standaardpakket met mondkapjes en desinfectie gel mee. Het is belangrijk om de ouders op de hoogte te stellen zodat ze met een goed gevoel hun kinderen met ons mee op pad laten gaan. Alle ouders zitten in een gezamenlijke whats app groep waarin we bijvoorbeeld per week delen wat we gaan doen en op welke locatie. Ondertussen maken de kinderen kennis met Karin en Frederieck, onze begeleiders vanuit Werken als een Paard, die elke les aanwezig zijn. We doen een voorstelrondje en bepalen met elkaar de regels van dat jaar. De basis is gelegd, op naar avontuur! De eerste les zal plaatsvinden bij jeugdtheater Hofplein. Hier zullen ze een toffe workshop ‘Samenwerken’ gaan volgen, een goed begin van het jaar.

Na veel overleg hebben we een programma voor dit schooljaar samengesteld waarin we de kinderen op een veilige manier toch een heleboel kunnen laten ontdekken. Zo zijn we tot de herfstvakantie veelal op buitenlocaties of in grote binnenlocaties zoals de Grandstand en op de Rotterdamsche Manège. Dit jaar zal het ook iets vaker voorkomen dat we de gastdocenten naar ons toehalen in plaats van dat we naar de gastdocent toe gaan. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat een aantal docenten thuiswerkt of dat de locatie het niet toestaat om op veilige afstand met elkaar te verblijven. Verder zorgen we dat we de temperatuur meten van de kinderen voordat ze de bus in gaan en moet iedereen van te voren een gezondheidscheck invullen, inclusief gastdocenten en begeleiders. In goed overleg met de scholen houden we ons aan de richtlijnen die op dat moment gelden. Als er wat verandert dan bewegen we daar gewoon in mee. We vinden het zo fijn dat we in ieder geval weer kunnen starten en alle kinderen kunnen meenemen in de wereld van Werken als een Paard!

Speciaal onderwijs
Bij het Speciaal Onderwijs project zijn afgelopen weken ook de groepen kinderen weer gestart. Ook hier zullen we ons aan iets andere regels moeten houden dan we gewend zijn. Zo hebben alle kinderen in ieder geval een eigen cap en proberen we zoveel mogelijk rekening te houden met de RIVM richtlijnen. Samen met de scholen, instellingen en Manege de Hazelaar houden we alles goed in de gaten en proberen we onze afstand tot de kinderen te beperken. We bekijken per week wat er wel en niet mogelijk is, maar het blijft lastig voor deze doelgroep omdat verandering veel onrust teweeg kan brengen. Het belangrijkste voor ons is dat de kinderen in ieder geval weer mogen paardrijden na deze lastige periode! Er zijn dit jaar veel nieuwe kinderen bij gekomen. Een aantal kinderen van vorig jaar is naar andere scholen gegaan. De eerste lessen zijn alweer bijzonder fijn geweest! Lievelingspony’s zijn gekozen en voorzichtige ritjes zijn gemaakt. We houden je op de hoogte!