Werken als een Paard - Congres

Tom van ’t Hek

Dagvoorzitter

Tom is na het afronden van de middelbare school gestart met de studie geneeskunde. Na deze studie heeft hij zich gespecialiseerd tot huis­arts. Tom neemt een zeer diverse en omvang­rijke hoeveel­heid ervaring mee naar het podium.

Tophockey en bondscoach
Parallel aan zijn periode binnen de zorg is Tom lange tijd actief geweest binnen de hoogste regionen van de hockey­sport. Van 1976 tot 1992 kwam hij 221 maal uit voor het Nederlands elftal, waarmee hij tweemaal Europees en éénmaal Wereld­kampioen werd. Daarna is hij zes jaar actief geweest als bonds­coach van de Nederlandse hockey­vrouwen, wat leidde tot 2 Europese titels, zilver op het WK en tweemaal Olympisch brons.

Ervaring binnen de mediawereld
Een significant deel van Tom’s ervaring komt ook uit zijn werk binnen de media­wereld, waar hij bij elkaar 25 jaar actief is. Zo is hij bijvoorbeeld twintig jaar werk­zaam geweest bij NOS, met een nadruk op sport­programma’s als Langs de Lijn en Radio Tour. Daarna heeft hij een kleine 4 jaar het ochtend­nieuws­programma bij BNR gepresenteerd. Op dit moment is hij terug bij NOS, in de functie van presentator van sport/­nieuws­programma’s.