Werken als een Paard - Parcours

Werken als een Paard tijdens CHIO Rotterdam

4 jul, 2024

Van 19 t/m 23 juni vond de 75ste editie van het CHIO Rotterdam plaats in het Kralingse Bos en Werken als een Paard was ook weer volop aanwezig! In de aanloop naar het CHIO was alvast een klein voorproefje te vinden op het Centraal Station van Rotterdam. Hier hingen grote banners en stond het Werken als een Paard Parcours opgesteld. Veel mensen wisten de hindernissen te vinden en er werd druk gesprongen!

Ook had Werken als een Paard weer een eigen stand in het Stroodorp. Dit keer met een andere invulling dan voorgaande jaren. Er werden nieuwe en tweedehands paardenspullen en paardrijkleding verkocht. In samenwerking met Rozemarijn, lid van de Raad van Kinderen van het CHIO, is dit mooie plan ontstaan. Veel ruiters ontvangen via samenwerkingen en sponsoren of tijdens wedstrijden gratis producten die zij niet altijd zelf gebruiken. En ook paardenliefhebbers hebben regelmatig spullen over die ze niet meer gebruiken, maar die nog hartstikke goed zijn. Van rijbroeken en -laarzen tot dekens en hoofdstellen. Al deze spullen zijn gedoneerd aan Werken als een Paard om in onze stand te verkopen. We zijn overdonderd door de hoeveelheid spullen die we hebben ontvangen! Onze stand was dus goed gevuld en werd druk bezocht.

We hadden ook nog twee heel bijzondere gasten in onze stand, namelijk Emilie Scholtens en Edward Gal. Zij hebben voor ons drie dekens gesigneerd en hier konden bezoekers gedurende het CHIO Rotterdam op bieden. Zulke bijzondere items trokken natuurlijk flinke belangstelling en algauw liepen de biedingen op. Op zondag werd bekend gemaakt wie de dekens mee naar huis mochten nemen. Uiteindelijk hebben de dekens een flink bedrag opgeleverd. Ook hebben we weer veel leuke gesprekken gevoerd bij de stand en is met hulp van alle vrijwilligers en Rozemarijn een mooi bedrag hebben opgehaald dat volledig ten goede komt aan de realisatie van onze projecten.

Op vrijdagavond hebben we samen met onze Young Ambassadors het CHIO bezocht en dat was ontzettend gezellig! Samen naar wedstrijden kijken, een hapje eten en daarna dansen met Frans Bauer!

Ook voor kinderen is er tijdens het CHIO van alles te doen. In de Kid’s Kuip stond het Werken als een Paard Parcours opgesteld waar kinderen als een echte ruiter overheen konden springen samen met Kristy Snepvangers. Als beloning voor hun prestatie kregen ze van ons na afloop een heuse medaille! En op zondag was de speciale jeugdochtend. Van 10:00 tot 13:00 uur waren er allerlei mooie, leuke en spannende optredens en activiteiten. Samen met een groep Oekraïense kinderen heeft Werken als een Paard de jeugdochtend bezocht. De kinderen werden ontvangen in het VIP-gedeelte aan de piste en werden verwend met wat lekkers te eten en drinken. Ze mochten het optreden van Britt Dekker bijwonen en de kleurrijke en vrolijke show van Kristy en Kitty. Daarna was er nog tijd om over het terrein te lopen en mee te doen aan verschillende leuke activiteiten.

Ook een aantal van onze Young Ambassadors 10+ groep hebben samen met ons de jeugdochtend bezocht en daar onder andere vol bewondering gekeken naar de spectaculaire oefeningen te paard tijdens een demo voltige, minipaarden geaaid en heerlijke churros gegeten.

Tijdens ons side-event ‘Op pad met ouderen’ hebben we twee dagen lang het CHIO bezocht met een groep ouderen. Met dit programma willen we eenzame ouderen stimuleren om eropuit te trekken. Ook dit was een groot succes! Samen kijken naar de wedstrijden onder het genot van een kopje koffie en gezellig kletsen. Dit ontspannen contact is zo belangrijk en het was dan ook mooi om te zien hoe iedereen zichtbaar genoot.

Het waren ontzettend leuke en gezellige dagen. We hebben veel mooie gesprekken gevoerd, mensen ontmoet, kinderen zien genieten, spullen verkocht en ouderen blij gemaakt!