Opdrachten voor thuis 
Tijdens het Naschools programma gaan we normaal gesproken met vier groepen leerlingen langs bedrijven en instanties om te kijken hoe het er daar aan toe gaat. Nu zit iedereen noodgedwongen thuis en hebben we deze lessen wegens veiligheidsmaatregelen even op pauze moeten zetten. Dat betekent niet dat wij niks voor de kinderen doen. Elke les van Werken als een Paard bevat een specifiek thema. Nu  de lessen fysiek niet meer door kunnen gaan sturen wij elke week een filmpje of opdracht binnen het thema van die week. Zo kunnen de kinderen thuis bijvoorbeeld een proefje doen met Madscience, een monstervirus tekenen of laten ze kiemen groeien in hun eigen raamkozijn. In de week waar ze normaal gesproken met de boswachter mee op pad zouden gaan.

Zo blijven we elke week met ze in contact en bieden we ze een leuke opdracht aan die ook nog leerzaam is. Al die dagen thuis kunnen best wat verveling opwekken en op deze manier kunnen de kinderen zelf kiezen wanneer ze behoefte hebben aan de ‘opdracht’ die wij sturen. Aan de teken opdracht hebben we ook een wedstrijd gekoppeld via social media. Iedereen kan stemmen op zijn of haar favoriete tekening en de tekening met de meeste stemmen wint! Wij sturen dan een lekkere prijs op naar de winnaar, we hebben al drie kinderen erg blij gemaakt! Naast deze gewonnen prijzen sturen we alle kinderen ook gewoon een cadeautje op. Iets waar ze thuis wat aan hebben en mee kunnen spelen om deze vreemde tijd een stukje leuker te maken. Hoe leuk is het als je ineens een kadootje krijgt!?

Verhalen contest
Ook hebben we veel contact met de scholen. Daaruit kwam naar voren dat een taalachterstand bij een aantal kinderen op de loer ligt nu ze niet meer elke dag op school Nederlands spreken. Daarom hebben wij besloten om samen met de Werken als een Paard kinderen een verhaal te gaan schrijven. Elke week schrijven de kinderen een alinea waaruit er één gekozen wordt. Deze komt in het verhaal en zo groeit het verhaal elke week een stukje. Dit helpt ze te lezen en schrijven in het Nederlands én het is goed voor hun fantasie want er komen geweldig mooie verhalen binnen! Daarnaast bellen we elke week ook een paar kinderen op,  gewoon om te horen hoe het gaat en even te kletsen. Wij missen de kinderen ook. Het is mooi om te horen dat iedereen veelal toch positief en vrolijk blijft onder de omstandigheden. Ze krijgen wel bulten huiswerk toegestuurd waar ze even zoet mee zijn en veel kinderen hebben broertjes of zusjes om mee te spelen. Tijdens een telefoongesprek vertelde een jongen dat hij zich zorgen maakte over de voortgang van zijn Werken als een Paard lessen. ‘We hebben ons natuurlijk ingeschreven voor een heel jaar en nu missen we best veel leuke lessen! Zoals naar de politie gaan. Gaan jullie dat komend schooljaar eigenlijk wel oplossen? Gaat Werken als een Paard dan door voor ons?’ Dit laat toch wel zien dat onze lessen impact hebben en de kinderen er naar uit kijken. We doen er in ieder geval alles aan om er te zijn voor onze kinderen!