Werken als een Paard is de afgelopen jaren flink gegroeid. In de basis zijn we nog precies hetzelfde gebleven: er zijn voor kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Maar vandaag de dag bestaan we alweer uit drie projecten! Een project voor het speciaal onderwijs, een vakantieschool en een naschools project. Omdat we zo intensief bezig zijn met de kinderen zien we ze groeien en ontwikkelen. Er komen gaande weg bijzondere verhalen boven tafel waar we soms zelf nog stil van worden. Het is mooi om de positieve invloed van onze projecten te zien. We zochten een manier om dit te delen met de buitenwereld.

In de voorgaande nieuwsbrief kon je lezen dat we bezig waren met een mini documentaire serie. Inmiddels kunnen we wel met trots zeggen dat we vijf bijzondere verhalen naar buiten hebben gebracht in samenwerking met Firma Film en Wilfried de Jong. Tijdens de EK’s deze filmportretten onder andere uitgezonden op de online kanalen van de EK’s en RTV Rijnmond. Gelukkig kan je ze op je eigen gemak ook op onze website bekijken.

In deze mini documentaires nemen we je mee in het leven van Judith, Azad, Keano, Chanel en Eduard. Ze nemen allemaal deel aan verschillende projecten die Werken als een Paard te bieden heeft. We krijgen een kijkje in het leven van Keano die deelneemt aan het project voor speciaal onderwijs. Zijn autisme zorgt ervoor dat hij de band met een paard heel anders beleeft dan andere kinderen. Wanneer hij in de buurt van zijn manegepaard Pinkeltje komt wordt hij automatisch rustiger. Ze gaan samen op stap en Keano deint rustig mee in het ritme van zijn paard. Hoe anders gaat het eraan toe bij Chanel, zij neemt deel aan het naschoolse project. Op de manege leert ze zichzelf beter kennen. Hoe het paard reageert op haar lichaamstaal zegt iets over haar karakter en
hoe haar gedrag overkomt op anderen. Haar leven speelt zich voornamelijk af op één vierkante kilometer en hiervoor was ze nog nooit op een manege geweest. Door Werken als een Paard gaat ze een heel jaar lang samen met haar klasgenootjes op 35 uitstapjes waarin ze kennis maken met wat de wereld te bieden heeft buiten hun eigen wijk op Zuid.

We zullen verder niet te veel verklappen, het is natuurlijk veel leuker om de documentaires zelf te bekijken. Maar het mag best gezegd worden dat we ontzettend trots zijn op alle kinderen die meedoen met Werken als een Paard. Er worden zoveel persoonlijke overwinningen behaald, hoe groot of klein ook. In deze documentaire serie nemen we je even mee in hun leven en enthousiasme. Ondertussen worden er elke dag weer bijzondere verhalen gevormd, te veel om vast te leggen! Maar we hopen met deze serie toch een inkijkje te bieden in de wereld van Werken als een Paard.