Het einde van het schooljaar is altijd weer een mooi moment. Er hebben zoveel leuke lessen en middagen plaatsgevonden! Een goed moment om even terug te blikken op het schooljaar van 2018/2019. Hierin hebben we weer veel kinderen mee mogen nemen in de wereld van Werken als een Paard. Omdat we dit niet zomaar voorbij willen laten gaan hebben we een feestelijke middag georganiseerd in Worm. Samen met alle kinderen en ouders hebben we genoten van een talkshow, optredens en bijzondere experimenten. Het ging er wild aan toe en het was letterlijk een knallend einde dankzij Mad Science!

Gelukkig zaten we in de zomer ook niet stil, we zijn er op uit getrokken met een grote groep kinderen uit de crisisopvang naar Nationaal Park de Hoge Veluwe. Rennen en vliegen in het bos, zelfs het warme weer hield ons niet tegen! Hierover lees je meer verderop in onze nieuwsbrief in het interview met Menno.

Maar dat is nog niet alles, het EK vond ook plaats in de zomer. Even stond heel Rotterdam in het teken van paardenkracht. Stiekem was Werken als een Paard hier trots onderdeel van. Tijdens de springwedstrijden waren zelfs onze mini documentaires te zien! Heb jij ze gespot? Dankzij gebundelde krachten hebben we het voor elkaar gekregen om een extra groep toe te voegen aan het speciaal onderwijs project. Hoe fijn is dat! Zo kunnen we wekelijks nog meer kinderen mooie lessen bezorgen. Daar zijn we erg dankbaar voor.

Zoals je kunt lezen is het een erg vruchtbare zomer geweest. Het is altijd weer jammer als deze voorbij is. Toch vinden we dat niet zo erg, dat betekent namelijk dat we mogen starten met ons naschools programma. De schooltassen worden weer tevoorschijn getoverd en lunchtrommels gevuld. In september zijn we met vier groepen gestart van het naschoolse programma. We zijn het jaar rustig begonnen met een kennismakingsles samen met alle ouders erbij. Elkaar leren kennen vormt de sterke basis voor de rest van het jaar. Daarna zijn we even gaan kijken bij het theater waar de kinderen een workshop hebben gevolgd van een theaterdocent en een dansdocent. Hier leren ze omgaan met lichaamstaal en expressie. Dit is nog maar het begin, er komt nog zoveel meer. Dat belooft weer een goed jaar te worden!