Projecten

Werken als een Paard is begonnen met een vakantieschool voor kinderen uit Rotterdamse focuswijken. Na de eerste successen van dit programma hebben wij ons aanbod van projecten uitgebreid. Op dit moment bieden wij drie verschillende projecten aan.

Onze vakantieschool vindt plaats in de op één na laatste week van de zomervakantie op het terrein van de Rotterdamsche Manège. Wij bieden kinderen kosteloos een leuke en leerzame vakantiedag aan waar ze leren dat als je werkt als een paard, je veel kunt bereiken. Na een educatieve ochtend en een gezamenlijke lunch, mogen de leerlingen in de middag paarden verzorgen en paardrijden.

In september 2016 zijn we gestart met een naschoolse variant van Werken als een Paard. Veel kinderen uit uitdagende stadswijken leven in een kleine wereld en komen hun wijk niet of nauwelijks uit. ‘Werken als een Paard, na school’ wil hun wereld groter maken en ze zelf hun plek in die wereld laten ontdekken.

Na een pilot in de meivakantie van 2016 zijn we in schooljaar 2016/2017 gestart met een meerjarig programma waar 15 (meervoudig) gehandicapte kinderen (van 7 tot 12 jaar) van de St. Mattheusschool in Rotterdam ruim een jaar lang elke week kosteloos Rijvereniging de Hazelaar bezoeken (een rijvereniging gespecialiseerd in aangepast sporten).

Bij onze projecten speelt effectiviteit van de instrumenten die we inzetten een belangrijke rol. We proberen de effectiviteit te meten door het laten invullen van vragenlijsten door en interviews met direct betrokkenen.

STEUN ONS

Wilt u onze projecten ondersteunen door middel van een schenking? Daar zijn wij heel blij mee! Lees op Steun Ons hoe u dit kunt doen.

BLIJF OP DE HOOGTE

Wilt u automatisch op de hoogte gehouden worden van onze activiteiten? Meld u zich dan nu aan voor onze nieuwsbrief.